dissabte, 7 de maig del 2011

EL SIGNIFICAT DEL MEU TATUATGE

VERSIÓN EN CASTELLANO


realitzat per Ismael Hidalgo

La serp, i en concret l'Uroboros, era un símbol sagrat en l'Antic Egipte. Només per això ja no em caldria justificar res més sobre el significat del meu tatuatge. Però hi ha més coses. A més, no es tracta d'un Uroboros qualsevol...

La serp egípcia, venerada com a divinitat, està lligada a mites solars, a la ressurrecció, la vida eterna i la reencarnació per la seva capacitat de canviar de pell. La cobra era el símbol del Faraó (hi havia una serp enterrada al costat de Tutankamon) les ballarines es movien com a serps i els rituals sagrats amb serps servien per aconseguir coneixements ocults... A l'Índia la serp es considera símbol de saviesa i de poder,  la bella Deesa de les Serps de la civilització minoica ens retorna al temps de les societats matriarcals, a Grècia, a Escandinàvia, a la Xina, a Mèxic, a Amèrica del Nord... des del Neolític fins els nostres dies la serp ha sigut adorada, incomprensa, maleida, beneida, satanitzada, respectada.

Dins del meu particular panteó espiritual hi ha tres serps: la Sagrada Serp egípcia, la Kundalini hindú i l'Uroboros, la serp que es mossega la cua.

L'Uroboros representa l'eternitat, l'infinit, la unió de la part material i la part espiritual, és la serp còsmica dels inicis que envolta el món amb els seus anells i equilibra l'energia masculina i la femenina. A més és un símbol alquímic de transformació, l'etern retorn, el cicle que acaba i que torna a començar, semblant al Samsara hindú i budista. No hi ha principi, no hi ha final.

Així que a l'hora de buscar el disseny del meu tatuatge tenia molt clar què és el que volia expressar i per què.
Buscant imatges d'Uroboros que m'agradaren vaig pensar en un primer moment fer-me el model que apareix al manga Full Metal Alchemist però li he vist a massa gent i volia alguna cosa més personal. Ismael, l'artista tatuador, em va ensenyar l'Ouroboros de la banda noruega de rock industrial Mortiis. Però al final m'he tatuat un Auryn que representa tot el que he explicat anteriorment sobre la serp i a més afegeix un parell de coses importants

Auryn és un talismà que apareix al genial llibre de Michael Ende, La Història Interminable. És el símbol de l'Emperadriu Infantil del món de Fantasia, una medalla amb les dues serps enroscades i la frase "Fes el que vulgues". Qui porta l'Auryn ha de ser respectat i la medalla li dóna al seu portador protecció absoluta. A més, quan el porta un ésser humà, Auryn li concedeix tots els seus desitjos. El risc és que l'humà pot arribar  a oblidar el món real i aleshores no podria retornar. El lloc on resideixen les persones que han oblidat com tornar al món real és La Ciutat dels Antics Emperadors. A més de ser una joia, Auryn és un lloc, una espècie de portal que sosté l'orde de l'univers i que representa la connexió entre el món dels humans i el món de Fantasia.

Les serps sagrades de l'Auryn ens mantenen units als nostres somnis, a la capacitat de crear, ens recorden que hi ha alguna cosa més que la grisor del món que ens envolta la major part del temps, és el símbol dels que lluiten per sobreviure a la mediocritat, a la banalitat, dels que pensen que l'Art i els Somnis  en qualsevol de les seues formes ens salvarà del No Res, del Buit, de la Decadència. Igual que Bastian a La Història Interminable. Auryn i les seues serps ens recorden el camí per tornar a casa i fer realitat els nostres desitjos.

Així és que tot això és el que representa el tatuatge que porte a l'esquerra del melic.
Gràcies a Ismael per haver sabut dibuixar tan bé el que jo volia, a Roger per donar-me xocolata mentre me'l feia i als dos per aguantar els meus crits de dolor durant el procès.
M'encanta com ha quedat!

13 comentaris:

Ainalma ha dit...

El significat és preciós!!! Veig que el patiment ha pagat la pena.
Un beset!

Cris Carrasco García ha dit...

Hola Júlia:

Sí, realment és un tatuatge bonic. Val la pena el dolor i enhorabona a Ismael.
Un beset

Cris

Júlia Zabala ha dit...

almenys a mi m'ha valgut la pena el dolor, xiquetes! :) B7s!

sargantana ha dit...

tot te un perqué
m'agrada!!

Júlia Zabala ha dit...

això mateix, Sargantana, tot té una explicació ;-) Gràcies!

TORO SALVAJE ha dit...

Ha quedat molt bé.
Gràcies per l'explicació.

Petons.

ShiroDani ha dit...

De siempre las serpientes me han encantado. De pequeño “sin mirar pelo” las cogía y me las llevaba a casa en una botella. Tuve suerte, pues nunca agarre una víbora —creo yo.
Casi siempre las cogía en ríos y campos. Mi madre siempre las tiraba a un solar sin edificar al siguiente día. Me hipnotizan, me hechizan, me fascinan. Te seré sincero, al principio he imaginado que el tatuaje estaría en la nalga.
Felicidades por la elección y al artista, esta muy bien hecho.

el paseante ha dit...

No m'agraden les serps (sempre m'han fet pànic). Hagués preferit un Piolin :-)

Júlia Zabala ha dit...

De res, Toro! :)

Les serps i tota la seua simbolia són fascinants, Dani, sí.

Tatuar-me un Piolín, Paseante?? quin horror! ni boja! però si algun dia et fas l'ànim ja et diré on has d'anar! ;)

vmontoli ha dit...

Ostres, molt interssant l'entrada: la serp que es mossega la cua és gairebé un mandala per a la meditació. Sí, recordo l'Ouroboros de la història interminable...
I si em permets una broma: podries haver-te tatuat també tota la teva entrada explicativa (en lletra molt petita, és clar, a un costadet de la figura).

Lasafor ha dit...

Hola hija… pero que valiente eres. Es pero que Auyn te con ceda todos tus deseos, pero no olvides el mundo real. Un beso

Joana ha dit...

Xulíssim i l'explicació encara més. A mi els tatuatges no m'agraden però reconec que afavoreixen :) i són sensuals.
El deus lluir a l'estiu oi?jejej
petons Júlia

dospoals ha dit...

Carregat de significat, sí senyor. Ale, gaudix-ne.