diumenge, 15 de desembre del 2013

SOBRE LES SIRENES

VERSIÓN EN CASTELLANO

Si es dóna el cas inaudit d’entrar en contacte amb una sirena és important saber que elles guarden en la part més fosca del seu inconscient aqüàtic una antiga remor de terra ferma, de quan tenien cames. És per això que valoren especialment els éssers de peus calents que són capaços de traslladar-les a l’interior de les coves, els cims de les muntanyes, les selves, els deserts, les sabanes… 

Però no us deixeu enganyar per llegendes absurdes. No hi ha força tan gran que pugui allunyar una sirena del seu mar.

La sirena enyora amb enyorança d’ostra tancada. Enyora la secreta felicitat de caminar per un bosc però no recorda d’on sorgeix aquella sensació que la fa tremolar davant la visió d’uns peus despullats sota l’aigua.

Les sirenes no canten. Qui alguna vegada va creure que el seu vaixell es desviava per culpa d’una sirena s’equivocava. Això era una altra cosa.
Les sirenes ballen tractant de recordar l’estrany plaer de la gravetat terrestre, l’atracció irremeiable de les notes musicals contra la terra.

La condició natural de les sirenes és la nuesa. La sirena és desfarà en escuma si una roca apropiada es creua en el seu camí. En cas contrari us ofegarà sense compasió abans de morir d’avorriment. La sirena valora el risc però negarà la possibilitat de respirar sota l’aigua als insensats que pretenguin salvar-les de la seva vida de sirena.

Mossega una sirena, guarda-te-la a la butxaca, fes-la caminar com si realment tingués peus, sorpren-la, creu-te que l’has atrapat quan es deixi atrapar, que pugui recordar en tu com era quan et podia devorar un lleó. Perquè està en la seva naturalesa sentir plaer amb tot allò inaprensible i llunyà.
 
Quan una sirena sense peus t’estima no mesura el temps. L’eternitat és aquell instant exacte en què passa tot. La seva abraçada et converteix en fons aqüàtic, en innumerables gotes d’aigua on tot s’esdevé al mateix temps.

Si una sirena t’estima ho farà per sempre. Perquè el sempre serà l’únic moment que compartirà amb tu. La matèria del temps sota l'aigua està feta amb l'ànima de les sirenes.

Sobretot mai li has de fer una promesa a una sirena.
 
Et mirarà sense comprendre abans d’abandonar-te.