diumenge, 26 de maig del 2013

ELLA SE SAP TOTES LES CANÇONS

VERSIÓN EN CASTELLANO

Ella se sap totes les cançons fins i tot abans que siguin compostes. Li va ser concedit el do o la maledicció de l'anticipació musical. Un oncle seu que treballa a no sé quina universitat americana li va suggerir que participés a un estudi d'ADN. Però ella sap que seria inútil, que podrien obrir els seus cromosomes com pastissets farcits i llepar tot el seu interior genètic i tornar-los a omplir amb un altre tipus de crema diferent i donar a provar a tota la comunitat científica. No és herència ni mutació.

Ella se sap totes les cançons. En els concerts, quan s'estrenen les cançons, només ella canta totes les tornades, fins i tot les més difícils, les menys evidents, les que no rimen, les que es construeixen a base d'imatges inesperades per a tots. Menys per a ella. Que se sap totes les cançons.

Va començar a saber-se totes les cançons als sis anys i mig, després de presenciar, amagada sota la taula, una discussió entre els seus pares. Ells mai aixecaven la veu quan discutien. Es miraven amb ulls bojos i sagnants, es col·locaven cadascú en un costat de l'habitació, pujaven el volum de la música al màxim i es llançaven els vinils l'un a l'altre.

No recorda sobre què discutien però els discos volaven com frisbis fora de control. L'habitació estava plena de figuretes de gats de ceràmica. Hauria estat fàcil fer-se mal amb un bon cop de gat llançat amb entusiasme furiós. Però no. Volaven els discos fora de les seves fundes.

Llavors va passar una cosa extraordinària ...

4 comentaris:

el paseante ha dit...

M'ha agradat molt la visualitat d'aquest petit conte i he imaginat tot de frisbis, de pastissets farcits i de pobres músics sorpresos per aquella noia que se sap les lletres de les cançons que estrenen. Escrius molt bonic.

Júlia Zabala ha dit...

oh! gràcies! ets molt generós! :)

Anònim ha dit...

sempre es millor que volin els vinils que no pas gavinets, per exemple...

Lasafor ha dit...

Supongo que la historia continuara, me has dejado sin saber que pasa