diumenge, 31 de juliol del 2011

PER SI EM TROBE UN HIPOPÒTAM...

VERSIÓN EN CASTELLANO

Faig les maletes pensant en aquells viatges decimonònics de les meues heroïnes. Saber quan marxaràs però no quan tornaràs... quina meravella. Ni si tornaràs. Viatjar a cegues i en contra de tots.

Intente portar només coses útils a la maleta però no puc evitar recordar la genial Mary Kingsley (1862-1900) que va viatjar per Àfrica estudiant les tribus caníbals i descobrint noves espècies animals i que va portar amb ella des de Cambridge el seu paraigua. Un dia navegava per un riu de l'Àfrica Occidental i es va trobar amb un hipopòtam que volia tombar la barca. Sense saber què fer, va agafar el seu paraigua i va acariciar l'hipopòtam amb ell darrere de l'orella. L'hipopòtam, sorprés i extasiat, va marxar tranquil·lament sense tocar la barca.

Intente carregar coses útils a la maleta però sóc hereva moral de Mary Kingsley. No arribaré als extrems de la intrèpida May French Sheldon (1847-1936), experta exploradora a Kènia, que viatjava per Àfrica carregant amb la seua banyera i els seus plats de porcel·lana. Viatjant amb avions low cost és difícil portar la banyera damunt... però un paraigua per si em trobe un hipopòtam amb falta de carinyo potser sí que em cap...

Trobe a faltar els meus estius africans. Com Lady Anne Blunt, la deliciosa néta de Lord Byron i filla de la matemàtica Ada Byron de qui ja he parlat en alguna ocasió, visc entre l'enyor caòtic i inexplicable d'El Caire i la necessitat vital de perdre'm pels carrers de Londres.

Me'n vaig amb una maleta plena de coses útils. Amb l'ànim decimonònic de fer grans descobriments.
Ja us diré si m'he trobat un hipopòtam en les meues rutes obsessives entre Itàlia i Anglaterra.
O si acabe descobrint noves piràmides a la vora del Nil.
O noves pastisseries en ciutats franceses.

O nous hipopòtams...

7 comentaris:

Ainalma ha dit...

Bon viatge!!!

ISIS ha dit...

Crec que trobaras el que vulgues.
Pasar-ho be!

Lasafor ha dit...

Puedes llevar lo que tu quieras en la maleta pero recuerda que luego tendrás que pagar las tasas correspondientes, y nada de traer a casa cocodrilos malhumorados. Un beso romantica.

Cris Carrasco García ha dit...

Bon viatge i no t´oblides de portar-te un quadern de notes per a contar-nos tot el que has vist i vivit com tu saps fer-ho.
Un beset
Cris

el paseante ha dit...

Crec que el millor per distreure un hipopòtam és una hipopòtama. Porta'n una amb tu, per si de cas. Bones vacances. Segur que, vagis on vagis, hi trobaràs màgia.

TORO SALVAJE ha dit...

Potser hauries d'haver nascut abans.
Ara els indígenes de qualsevol poblat africà porten samarretes de la NBA.

Petons.

Anònim ha dit...

Recordo haver vist darrerament un hipopòtam preciós a la coberta d'un disc d'Antònia Font. I un altre molt simpàtic (un hipipòtim, en realitat)a un conte de Charles and Lola de Lauren Child.