diumenge, 11 de desembre del 2011

CORS QUE BATEGUEN A VERONA

VERSIÓN EN CASTELLANO
VERSIONE IN ITALIANO
ENGLISH VERSION

Verona és la versió poètica dels nostres somnis.

Ens rep amb boira i pluja, amb arbres il·luminats com estrelles caigudes.

A Verona roses petites sobreviuen al fred dels jardins públics, tantes flors, fulles daurades de tardor, aglans..
A Verona busquem cafeteries on seure a observar la gent que camina pels carrers humits dels somnis que somiem quan arribem a Itàlia.
A Verona compartim xocolata calenta amb mamasorriso i hores de conversa amable i fàcil.

A Verona hi ha Julieta esperant eternament Romeu, el balcó, la casa, la tomba... Julieta dolça que em recorda que sempre és millor evitar els amors suicides i impossibles. A pesar de tot Verona continua omplint-se de cors que bateguen, entre els mercats de nadal, llums com llàgrimes que decoren les places de la ciutat, olor de castanyes, torrons, nois d'ulls blaus que obliden pesar els plàtans al supermercat, compartir conversa amb Manuela , les classes a Linguait, descobrir llibreries, llegir poemes d'Erri de Luca, aprendre paraules noves, recordar paraules antigues, buscar el sol i el paisatge vora riu, xiprers, paisatge daurat, somiat.

Em quedaré una estona més aquí, prop de la Piazza delle Erbe, amb barret, guants i abric, sortirà la lluna, em quedaré dormida, prepararem cafè, recordarem pesar la fruita en el supermercat PAM de la Via dei Mutilati, decidirem noves rutes, descobrirem ponts, castells, contes... Em quedaré aquí una estona més...

Verona és la versió onírica dels nostres poemes.


5 comentaris:

el paseante ha dit...

M'agrada aquesta versió de Romeo del segle XXI que s'oblida de pesar els plàtans de Julieta en el supermercat. De gran vull ser italià o poeta. O italià i poeta :-)

TORO SALVAJE ha dit...

Tu si que saps...

Petons.

Ainalma ha dit...

Uau, deu haver estat un viatge increïble!!! I pel que llig, crec que recomanaries la ciutat amb els ulls tancats. Prenc nota...

Lasafor ha dit...

Verona, debe ser una ciudad preciosa y poéticamente tan bien descrita por ti que den ganas de volar hacia ella, un abrazo.

ALBA ha dit...

Debe ser maravilloso, sentarse a contemplar, los sueños, desde un banco y despierta.

Feliz Año.