dissabte, 23 d’abril del 2011

FELIÇ SANT JORDI!

VERSIÓN EN CASTELLANO

Els llibres que m'han caigut aquest Sant Jordi
Per totes les històries que esperen ser explicades en rigurosa fila índia a l'altre costat de les nostres parpelles tancades. Les històries educades que esperen el seu torn, dissimulant la impaciència, dient per favor i gràcies i perdó, les que demanen qui és l'última i algú contesta "aquella d'allà, la història del noi que lluitava contra els monstres i al final guanyava", les històries que dormen 8 hores diàries (en horari nocturn, sense dubte) i mengen tenint en compte l'equilibri entre proteines i hidrats i sempre es porten bé i no donen problemes i no munten escàndols. Les històries educades que en el fons tenen ganes de ser escandaloses.

Per totes les històries que esperen ser explicades amb la impaciència de qui sap que s'acaba el temps, que en qualsevol moment apareix la paraula Fi i salten amb entusiasme i criden una mica esperant que ens adonem que estan allà. Les històries al marge de la norma, que dormen de pura felicitat en qualsevol racó calent i sec, que mengen caramels de maduixa sense parar i accepten no ser acceptades a canvi de no vendre la seua llibertat i animen a la rebel·lió a les històries educades que esperen ser explicades en rigurosa fila índia.

Per la musa que sempre acompanya al seu artista, a pesar de tot, que sempre està, que sempre espera que la mire als ulls, que agafe aire, que comence una nova història, que continua confiant en ell, guardant els millors somnis. Per la musa que espera que el seu artista torne de lluitar contra els dracs, carregat de roses, perseguit per princeses histèriques. I li guarda un lloc especial dalt d'un arbre per a que descanse.

Pels monstres en forma de drac o de qualsevol altra cosa que no podran amb nosaltres.
Pels herois en forma de drac o de qualsevol altra cosa que ens animaran a continuar.
Per les princeses en forma de rosa i les roses en forma de princesa.

Per les paraules poderoses, per la matèria dels somnis, pels besos que ho curen tot, per les flors que encara ens hem de regalar, pels contes que encara ens hem d'explicar, perquè ens tornarem immortals quan escriurem la nostra llegenda, pels llibres que ens alimenten més que un plat de macarrons.

Perquè la millor història encara està per escriure.

la meua rosa de Sant Jordi




10 comentaris:

TORO SALVAJE ha dit...

Ostres, son les paraules més boniques que he sentit mai per celebrar aquesta diada.
Et mereixes una ovació.

Petons per tú.

:)

Júlia Zabala ha dit...

jolin, doncs moltes gràcies, Toro! :) Petons!

vmontoli.wordpress.com ha dit...

Bonica entrada! Feliç Sant Jordi! Ah, tinc molta curiositat pelllibre de Ray Bradbury, aveure si ens ho comentes en un post.

Júlia Zabala ha dit...

gràcies, Victor! sóc molt fan de Bradbury i espere que el llibre m'agradarà molt i el podré comentar aviat! de moment m'ho estic passant pipa amb La guia del autoestopista galáctico!!!!! que graann!! :))

Ainalma ha dit...

Ohh, que bonic!!! Has aconseguit descriure la màgia dels llibres!!!

Júlia Zabala ha dit...

gràcies, Ainalma! m'encanta el dia de Sant Jordi! b7s!

Lasafor ha dit...

Las musas están llamando a tu puerta,
¿Por qué no le abres?
Por todos los libros que tienen que espirarte tus musas, un beso.

Júlia Zabala ha dit...

uee! mis musas tienen las puertas siempre abiertas! de par en par, vaya! que vayan pasando... Besos.

el paseante ha dit...

Quina manera més preciosa de declarar el teu amor per la literatura. Avui he estat en una biblioteca particular que tenia 25.000 volumns. 25.000 històries explicades, llegides, disfrutades.

Cris Carrasco García ha dit...

Hola Júlia:

oisss! Qué bonic. M´he emocionat.
Un beset