dilluns, 12 de juliol del 2010

PERFECTE

Per recomanació d'un amic cinèfil he vist una pel·lícula perfecta, La última estación. Explica l'últim any de vida de Tolstoi i el conflicte que s'estableix a conseqüència del testament de l'escriptor més o menys manipulat pels integrants del Moviment Tolstosià. El marc de tota la història és la doble història d'amor entre Tolstoi i la seua dona per un costat i un jove seguidor de l'escriptor amb una de les integrants del Moviment Tolstosià. El senyor Tolstoi va donar molta importància a la reforma educativa, a la vida vegetariana i al pacifisme, la desobediència civil i la no-violència convertint-se en la inspiració de Gandhi amb qui va mantenir correspondència. I mentrestant li va donar temps a escriure Anna Karenina...

He gaudit d'una companyia perfecta aquests dies. Els amics a casa. Notícies de Lisboa que escolte amb saudade infinita, em porten música i records i decidim que qualsevol bon amfitrió ha de rebre els seus convidats amb algunes paraules de Pessoa. És imprescindible. Parlem de viatges. Agost a Itàlia, setembre a Lisboa, octubre a Londres.

Hem anat a un concert perfecte al Teatre Grec de Barcelona. La brasilera Adriana Calcanhoto amb música de Vinicius, del mestre Caetano, de Bebel Gilberto, versions de Manu Chao, de Madonna... que bonic cantar en portugués. Senzillament perfecte.



Després d'acomiadar els meus convidats amb versos de Pessoa i fados d'Ana Moura he anat al teatre en perfecta companyia. Questi fantasmi, mig en italià, mig en castellà. Perfecta. Aneu a veure-la. Aneu en bona companyia o aneu sols. Però aneu al teatre. Riureu molt i us farà pensar una estona. Tot en la mateixa entrada.

Aneu a exposicions, a espectacles, a concerts... l'estiu està ple. A descobrir la ciutat, els racons més bonics de Barcelona. Vinga, que jo us acompanye.

Arriba el dia de l'actuació de dansa. Necessite un bon massatge i un genoll nou. Ja tinc part del vestuari i la música. Perfecte. Jo... no sé si seré perfecta! Després me'n vaig a Granada amb mama a desconnectar uns dies. Perfecte.

Música, llibres, viatges, pel·lícules, plans, filosofies diverses a diverses hores, bona companyia, bones converses, bona gent la que està lluny i la que està prop.

Perfecte.

Eu quero que esse momento
Dure a vida inteira...

Se tudo pode acontecer. Adriana Calcanhoto

7 comentaris:

el paseante ha dit...

El vestit de l'estiu et fa semblar més guapa que el de l'hivern. Et senta bé.

M'agrada molt Adriana Calcanhoto. Però no canta en portuguès. Ho fa en brasiler.

TORO SALVAJE ha dit...

Veig que no pares...

Que be.

:)

Petons.

Júlia Zabala ha dit...

Paseante, l'estiu en general em senta bé, gràcies! i sí, Adriana canta en brasiler igual que jo escric en valencià... ja ens entenem, no? ;)

Em faltarà estiu per tot el que vull fer, Torosalvaje! B7s!

Lasafor ha dit...

Hola hija! Por lo que puedo entender el verano te sienta muy bien. Un beso

Júlia Zabala ha dit...

pues sí, mama, me sienta la mar de bien. No quiero que sea invierno nunca! Besos!

Claudia Nobre ha dit...

Ai!, què xula la cançó que has penjat. Bé, quina de les que canta Adrina Calcanhoto no està bé!
Per cert, la cançó que et deiem del disc D'Adriana Partimpim és "Saiba", és gracioseta.
Si la busques en youtube hi ha vídeos amb la lletra i això.
Besets i a continuar disfrutant de l'estiu!

Júlia Zabala ha dit...

gràcies per la visita, Claudia!! va ser perfecte! ;)